Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Вледенените илюзии на един адски горещ паваж

« публикувано на 28-01-2010 @ 6:08 pm » 7 драскачи »


фотография: “the rent became whiskey”
слушайки: Deep Purple - Child in Time

- Айде… - усети ритник в хълбока - ставай, ставай - още един - мърдай ти казвам…

Лежеше на земята, мигаше неадектватно и бълбукаше с устни в една локва кръв, започваща от устата му… запълваща фугите на няколко последователни, във формата на “Г”, плочки от паважа и завършваща в канафката на бордюр височина разстояние от пътното платно.
Въпреки, че носът му бе счупен и уханието на кръв засищаше неговото обоняние, някъде там между измъчените опити за поемане на повечко въздух, до белите му дробове (също притиснати и почти премазани) се прокраднаха няколко гонещи се облачета пушещ катран.

Хрущенето на счупените му кости, при всеки един опит да се помръдне, се чуваше две преки по-надолу. Нямаше сила да стене. Честно казано… за присъстващите, забили угрижено трагичен поглед в трупа, бе непонятно чудно, че в момента душевните му изпражнения вместо да ровят из обетованата за всеки смъртник, два метра под повъхронстта, земя - се гърчат под формата на несполучливо напаснати думички, измърморвани от размазаното върху обществената тротоарна площ лице.

искам още…

« подобни cynical speech, mindcrushing art,Социопатно: Срещуположен палец в колелото на еволюцията

« публикувано на 25-01-2010 @ 7:11 pm » 10 драскачи »


фотография: BioRegional-Quintain
слушайки: развяването на полският национален флаг…

Навярно ви се случва от време на време, очакването на някой филм или сериал по телевизията да се състои в безинтересно зяпане в цветния кинескоп, тормозещ ви с потискаща и (вероятно) ненужна лайфстайл информация, категоризирана като новини. Някъде там, по тези новини, съвсем случайно може да чуете и словосъчетанието “природозащитници”, разположено в изключително съкратен или не добре аранжиран контекст. Посланието - изгубено (именно) в превода, макар и да говорим на един език.
Междувременно, шепа хора, макар глобално организирани и неброящи се на пръстите на едната ръка… бледнеят с упоритостта, вярванията и непрекъснатите си (природозащитни) деяния на фона на милиардите безотговорни и привидно заслепени човеци, обитатели на същата тази планета Земя.
Махаш с ръка и цъкаш с език през зъби. Клатиш глава с присвит поглед и се обръщаш на другата страна. Е, не те карам да ставаш рано сутрин и да прокламираш каквито и да било идеи… но ако не може да си полезен - то поне не вреди.

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Blog Challenge I: “Луди, луди баби!”

« публикувано на 24-01-2010 @ 4:42 pm » 52 драскачи »


фотография: ffffound.com
слушайки: Joe Cocker - You Can Leave Your Hat On

Гукащо мълвящ над заспиващия град, белият гълъб се спусна между сградите. Грациозното му прелитане приключи с кацане на близкия перваз. Усещаше се някаква енергия, не точно топлина, от другата страна на затворения прозорец. Птицата наклони главичката си леко на една страна, почука върху стъклото и заби погледа си през димната завеса, която превръщаше помещението в сантиментална парижка потайност. Още няколко почуквания и нестандартния пощальон бе удовлетворен с показно отваряне на защитната преграда. Стресна се за миг, но веднага след като свикна с шума идващ от вътре, отново се нареди любопитно върху тухления ръб. Димът се разсея полека, но ароматът на пури, марихуана и всякакви алкохолни пари завъртя главата на нищо неподозиращата птичка.
Бърборенето и несвързаните разговори постепенно се изчистиха. Опиянен от обстановката и сетивното насищане, гълъбът прогледна и стана неволен свидетел на вълнуващата картинка - група приятелки на видимо свръх преклонна възраст се забавляваха не като кардио-проблематични или ишиасо-напорни зрели дами, а като че в гърдите им бумтяха лудите сърца на 16 годишни девойки, жадни за живот и експерименти… от всякакво естество!

искам още…

« подобни cynical speech,Ревю: “The Book of Eli”

« публикувано на 23-01-2010 @ 8:25 pm » 20 драскачи »


фотография: Collider
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Последният път, когато Албърт и Алън, по известни като братята Хюз, разтвориха обятията на своето въображение и представиха гледната си точка, развинтила любопитството им по темата за кръвожадния Джак, зрителите останаха (повече от) очаровани. И още по-точно казано, насладиха се на нещо познато, по един непознат, доста стилен от артистична гледна точка, начин.
Не всеки ден ти се предлага нещо подобно за гледане, нали? В шумотевицата и апокалиптичния глад за идеи, царящ през последните десетилетия в интимните обятия на Холивуд, не ти се предлага такава възможност дори един път годишно. Обикновено случайно попадаш в киносалона, обикаляйки с погледа си заглавията, повечето от които са ти до болка познати от постоянната им реклама, без да бъдеш категоричен в избора си на лента. И някъде там се откроява едно непознато до момента заглавие, но пък защитено от имената на няколко големи (и добре познати) актьори.
Подобен е случаят с “Книгата на Илай”, новият филм на Хюз, в който звездеят класния Дензъл Уошингтън и развращаващо коварния Гари Олдман.

искам още…

« подобни cynical speech,Шармантно, без поличка...

« публикувано на 22-01-2010 @ 7:31 pm » 11 драскачи »


фотография: Missing girl…
слушайки: Smelly voices…

Плот идилия и макаронени изделия. По рафта има пепел, която измръзва по-бързо от навлажнените вагини в Якутск. За секс не говорим, защото скрежираш. Плавно, като малки вглъбени ножовки, подпъхнати славно в ръка и през зъби, свисти ветрецът - навява утеха…

СТОП КАМЕРА!

- Какво беше това, мамка му? - изкрещя кукловодът.

Пуснах му малко фира и той се размириса. Като мъртво месо, изпод гноясала рана, на претупан парашутист. Без униформа, но с малко повече фосилни образования в ушите, отколкото мейкинга на юрски парк допуска на площадката. И тук… точно тук я видях!

искам още…

« подобни cynical speech, ,Нали не мислите, че вашият SMS ще стигне до Хаити ?!

« публикувано на 18-01-2010 @ 5:13 pm » 31 драскачи »


фотография: guardian.co.uk
слушайки: полифонична мелодия, изтъкана от монополистични лъжи…

Технологиите, в частност комуникациите, позволяват на нас - масовите потребители, бързо и лесно да достъпим (географски-)далечна информация, при това на сравнително ниски цени и без много усилия. С течение на времето, въпросните технологии са били “привлечени” от заможни хора, които в последствие ги организират така, че да трупат блага само и единствено за тях, заблуждавайки по безбожно-безжичен начин своите консуматори, че предоставеното им е наистина феноменално и заслужава нужната парична компенсация.
Неприятно ли ви е? Като се говори за пари и на никой не му е приятно…
На мен ми е по-неприятно, когато едните, “помагат” на другите, блъскайки се с юмруци в гърдите, че всички тези неща се правят в името на някаква хуманна кауза!
Последната такава, която заслужи нужното обединение и фокус от страна на медии, благотворителни фондации и мултимилиардери, отделящи стотинки от джобовете си, за да помогнат, е земетръсната картина от Хаити.

искам още…

« подобни cynical speech, ,Ревю: “The Imaginarium of Doctor Parnassus”

« публикувано на 17-01-2010 @ 5:46 pm » 20 драскачи »


фотография: Filmofilia
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Запознайте се с Тери Гилиъм. О, вече сте го срещали? Значи шареният маскарад, който ще ви предложи насред визуално атрактивния свят създаден в “Сделката на доктор Парнасъс” няма да ви изненада толкова много? Възможно е…
Последният филмов проект на Хийт Леджър - така промотират продукцията, която закъсня със своята премиера. Закъсня със своето създаване. Премина през редица перипетии, за да се превърне в завършена филмова лента. Тери Гилиъм и компания обаче успяха… увековечавайки кино преживяването със заслужена чест, изцяло в памет на Хийт Леджър.
Но дали последната му роля, за която феновете, зрителите или обикновените синема любители чакаха дълго време, ще бъде оценена подобаващо, и ще бъде съхранена в сърцата им като най-доброто му изпълнение на големия екран?!

искам още…

« подобни cynical speech,