Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Ревю: “Sherlock Holmes”

« публикувано на 29-12-2009 @ 4:20 pm » 20 драскачи »


фотография: Filmofilia за “Шерлок Холмс” на Гай Ричи
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Колко прокобна, мрачна, наситена с кал, мистика и черна кръв, течаща във вените на все още пулсиращите създания, наречени хора, може да бъде изпръхналата във времето империална столица на Великобритания? Лондон! В края на XIX век, насред мръсотията, се разхождаме по шибания “Бейкър Стрийт”, докато изплашените ни очи копнеят за номер “221-Б”…
А дали ще засечем някоя позната физиономия там? Зависи колко наблюдателни сме. Нали знаете, че всеки нос, вежда, прическа, дървен крак, увита в парцали ръка, може да е дегизировка, или намигване към вашият преследвач, или “просто” хладно оръжие в пазвата на изкусна хубавица, усвоила греховните занаяти до най-високо ниво.
Стига увертюри, дупча ви билетите и ви грабвам палтата! Защо ли? Защото “Шерлок Холмс” ще запълни големия екран, рамо до рамо с прецизния доктор Уотсън, в една шантава гонитба, наситена с черна магия, потайности и достоен за увековечаване диалог - все неща дошли изпод гениалното перо на дуото Майкъл Робърт Джонсън и Антъни Пекам, издържани в жанра благодарение на пълнолунната режисура на зашеметяващия Гай Ричи.

искам още…

« подобни cynical speech,Светът е порно(графия)

« публикувано на 28-12-2009 @ 6:34 pm » 10 драскачи »


фотография: Love you more than shit
слушайки: четирите стени стайни, огъващи се под ритъма на дважди повече ебателни тактове

Роден съм четири години преди зашеметяващата реч на покойния другар Тодор Живков (по-популярен като Дяволуващият с вълци, Тато или Синхронната походка), в която описателната му символика говори за митингова демокрация и съвкупните тепета от матрял за съзиданието й.
Да, обаче преходът ако не друго, научи хората как да рушат, вместо да градят, как да се бият в гърдите я с тухли, я с тухли четворки, а напоследък само с YTONG парчета… и разбира се, най-важното от всички неща - людете се научиха как да се ебат под път и над път!
Какво значи това? Значи, че 20 годишният самостоятелен живот на демократичност ни превърна в нормални хора. Нещата, които отвъд границите ни са популярни от векове, най-накрая проникнаха перорално, вагинално и предимно анално в дествените ни души.
Не е лошо ако си загубил девствеността си на 20. Супер е, даже! Прекрасно зряло създание, което преди сексуалната мощ/нощ е яло и пило социализъм, градизъм и полагащите основата на бъдещият капитализъм трудово-книжни ресурси.
Накратко, в случай че сте пропуснали заглавието, табелата на входа на комбината гласи: “The World is Porn !”.

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Синема хайку за “Шпионски игри”

« публикувано на 28-12-2009 @ 3:12 pm » 2 драскачи »


фотография: Reeling Reviews за “Spy Game”
слушайки: една шпионска сюита

Робърт Редфорд си е Робърт Редфорд.
Брад Пит си е Брад Пит.
Тони Скот “работи” хубави филми, дори когато сценарийното участие няма нищо общо с Куентин Тарантино.
Шпионите са хубаво нещо.
Предисториите, подкрепени с исторически времена, лица и географски местоположения [про/въз]буждат фантазията и приключенския дух дори в най-задрямалите кинолюбителски сърца.
Домашния уют и случайният (може би) редакторски избор за неделна киновечер могат да се окажат печеливша комбинация, дори когато най-малко очаквате.
Но музиката, тя никога не е случайна…

искам още…

« подобни cynical speech, ,Флирт с Камерън

« публикувано на 27-12-2009 @ 8:08 am » 12 драскачи »


фотография: gordonandthewhale.com
слушайки: Джеймс Хорнър, разбира се…

Госпожица Вородецки, със своето хайку ревю на “Аватар”, успя да ми подейства достатъчно (синемафродизиачно), за да си позволя още един флирт със заслужаващ (не само) моите адмирации творец в областта на седмото изкуство.
Малък брийфинг, за тези които прескачат постове по-дълги от преписана статия в новинарски сайт - ще направим кратко пътуване в света на киното, аз ще ви бъда гид, колкото и неприятно да ви е. Спирките ни ще бъдат добре познати (може би?) ленти, превърнали се в ключови/хитови/десетилетници за своето време.
Общото помежду им ще бъде лицето, опиращо целият пешкир, поемащо цялата отговорност, винаги водещо зад себе си екип от сериозни хора, нахъсани достатъчно, че да разбият представата на всеки ревностен мрънльо, готов да съсипе труда им с лекомисленото си изказване.
Може и да е роден в Канада, но със сигурност “South Park” няма да го ебава във филмчетата си (повече от нормалното). Казва се Джеймс Камерън и работата му заслужава нужното внимание, а не просто разнообразен набор от спитни (англ. spit - плюя) и шитни (англ. shit - лайно; сране;), коментиращи го по ограничен и неадекватен начин.

искам още…

« подобни cynical speech, ,Разбира се, че умираме сами...

« публикувано на 25-12-2009 @ 5:42 pm » 8 драскачи »


фотография: Чарли Чаплин… one and only…
слушайки: бляскава въодушевленост на скърцаща в полумрак боклукчийска кофа

Тая сценография ми е позната, говореше шкафчето. А и обратния кадър, дето задържа повече лента от начинаещ кинотехник, забравил цигарата си в пепелника на долния етаж, при онази… разкрачената курва с двата фишека зад лявото ухо?
Тая басня съм я чел и преди, но музиката ми звучи по различен начин. А дъските в ъгъла си мълчат. Той реквизита не пита, но обикновено мълчаливо ти прави компания, докато оставяш терпентинови отпечатъци наоколо, по вещите, мебелите (нали и те са вещи), хората.
Тая роля я чувствам като архетипна болка. Гори и мръзне върху едно платно. Че даже се къса понякога… Платното! Не друго. За скъсване и болки левентите разказват, щото имат свободно време, другите си траят в панделата на мисловния рационализъм.
Тая тъга я познавате, обаче гледате да не я припомняте. Не само на близки, ами най-вече на самите себе си. Защото се знае много добре… разбира се, че умирате сами…

искам още…

« подобни cynical speech,Сатана Клаус или Death Мороз

« публикувано на 24-12-2009 @ 6:55 pm » 9 драскачи »


фотография: Ads of the World
слушайки: тропот от червените ботушки на заседнал в комина впрегач на елени

Зад трансформатора, там където дивите козлета обичат да се подпичкват едно друго, растяха малини. Чудно, нали? Районът не вещаеше подобен род природни образувания, уви… вятърът и семенната принадлежност на този плод имаха съвсем други планове.
Но колкото и люто да го даваха, революционерският им дух бе сломен след първото падане на бялата покривка. Мечтаеха си те за ситно стрит маков преобразувател - силно удървящ клонките, трънките и всички цветове около тях. Нямаше нарко полуден, но за сметка на това температурите чупеха живачните термометри, поставени отвън с надежда от стопаните си, че са закачени сигурно за скърцащата врата на дървения кенеф с клекалото.
Маслините спряха да подскачат в буркана. А дръжките на грубо гризнатите от лакомата паст на уютно наслаждаващия им се домакин люти чушки се строяваха безмълвно, при това внушително послушно, върху мушамата на масата, близо до камината.
Навън миришеше на зима, а вътре… на пръдня, спарени мишници, непрани чорапи и малко пръжки с лук.

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Параграф-1984: Перманентен менЗЕС

« публикувано на 22-12-2009 @ 6:27 pm » 14 драскачи »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: Conspiracy Theory OST - Main Theme

- Ловеч или Белене?! - Онези.
- На майка Ви в орбиталното междукрачие? - Аз.
- Нямаш мърдане с тези си писания. “Нарушаваш” поне двадесет алинеи, а за настъпените парламентарни членове - дума да не отварям.
- Отворете калните им вени?
- Завиден ентусиазъм показваш. Ще ти отрежем ушите, нали знаеш.
- Ушите, много нагло го раздавате, бихте ли желали да си гризнете и от гъбичките на левия ми крак? Вкусни са - в собствен сос!
- Вулгарността ти ще бъде сломена. Характерът - достолепно променен. Мозъкът, ако не се изпържи напълно, мисля че ще бъде достоен за учебниците на гордата младеж, която все пак ще успеем да създадем… в следващите години.
- Гордата младеж?
- Правим го единствено и само за силата и блясъка на следващите поколения.
- Последно желание имам ли? Питам експериментално.
- О, не! Ще имаш достатъчно възможности за последни желания, дори амнистиционни, но… нито един път няма да може да се възползваш от тях.
- Параграф-1984?
- Точно така…
- That’s some catch, that Catch-1984

искам още…

« подобни cynical speech, , , , ,