Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Ревю: “Coco avant Chanel”

« публикувано на 28-11-2009 @ 9:14 pm » 18 драскачи »


фотография: 666 Trailer
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Заобиколени сме от имена, чийто произход в повечето случаи ни е абсолютно непонятен. Независимо колко ангажирани сме, не само физически, но и психически, очите ни не спират да блуждаят наоколо. Засичат от време на време мъжки или женски лични нарицателни (понякога и двете накуп), около които ако имаме свободата да пуснем по някоя и друга мисловна нотка ще е цяло чудо.
Най-вероятно, от обща култура, бихме могли да определим поне националността. В другите случаи - или не си струва търсенето, или изобщо не ни стига акъла за такъв разсъдлив процес.
Но спрягането на едно такова име, в приятелска компания, може да накара случаен минувач да помисли, че познаваме историята зад дадената персона. А така ли е наистина?

искам още…

« подобни cynical speech,Междумедийни войни: Епизод XXXVII - Императорът отвръща на удара

« публикувано на 24-11-2009 @ 12:08 pm » 44 драскачи »


фотография: Архивите говорят - Н.Б. vs Н.Б.
слушайки: Топовните изстрели от “Звездата на смъртта”

Когато дупéто ти се удари в тавана с такава сила, че котарака на леля Цецка от горния етаж се събуди с агонизиращ звук, защото си му разместил чергата под топлата козина, започваш да правиш големи глупости. А най-лошото е, че започваш да им вярваш, което те прави безвластен, слабоволеви роб на личностните ти илюзии. Една камара егоцентрични приклади, удрящи се звучно в стоманения череп на кухата ти глава. Това е резултата!
Слагат ти шлем (или красива шапка), навличат ти мантията, или просто те слагат върху бял кон, макар и порцеланов, внос от Тайланд! Пъхаш си ръката в пазвата, за да усетиш маниакално увлеченото в любов по самия теб тупкащо сърце, което в разума си би крещяло като същински Уилям Уолъс:

Свободааааааааааааааааааааааа…

Накрая, дори нямаш време за усмивка. Време ли? Нямаш усещане за усмивка. Отваряш си устата заучено, без да внимаваш или разбираш какви точно прокази изпълзяват от нея. Сто змии да бяха, по-малко вреда ще да имаха те… Пак по библейскиму запелтечих, стига!

искам още…

« подобни cynical speech, , , ,Оргио-нален ценоразпис

« публикувано на 23-11-2009 @ 5:45 pm » 14 драскачи »


фотография: Всемогъща тя е… и една !
слушайки: детелинени изяви на похотта и алчността ненаситни…

Разбра се, че декември няма мърдане! Веселин Маринов окончателно реши, че тази зима няма да го бъде в ДНК-то на културата, или където и да било, щото… любовта му, по време на криза, явно е хванала ръжда!
Като една не лоша компенсация обаче, с настъпването на декември 2009 година, ни увещава любимата на всички, зелената телевизия - bTV:

“Тарифа на bTV валидна от 1 декември 2009″

Ясно е, че на медията, която съвсем наскоро “загуби” най-издяланото си чадо - Барек(ад)ов, й предстоят тежки времена. Времена на култура, не толкова прогресивна, колкото би могла да бъде, нововъведения, лица, безлицеви изгъзици, редица нови кандърми и юдурми, пърхащи конкурси и… известна доза познати телевизионни катапултни лайномети.

Stay tuned… and (always) ask for more!

искам още…

« подобни cynical speech, ,Ревю: “New York, I Love You”

« публикувано на 22-11-2009 @ 12:19 pm » 14 драскачи »


фотография: изрезки от IMDb
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Когато филмовите новинари зашумяха около излизането на “Ню Йорк, обичам те”, верните фенове пощуряха и в лудо очакване изживяваха дните, оставащи до премиерната прожекция на лентата. Аз съм един от тях! “Париж, обичам те” покори сърцата на много хора - романтични, не особено романтични, обикновени (?!) любители на хубавото кино, оценяващи жанра, както и режисьорското вдъхновение по задачата.
А тези два филма определено имаха такава. Истинското предизвикателство бе в това - колко силно режисьорите можеха да вдигнат летвата и до каква степен можеха да повлияят върху зрителя, по отношение на едно ново усещане, макар и темите да са силно изчерпани, а лицата на актьорите - до болка познати.
Точно така, за тези които не познават “Париж, обичам те”, отправям встъпителните думички - представете си една голяма маса. Кръгла. Около нея са застанали все изявени таланти в света на киното. Режисьори и сценаристи. Всеки с различно разбиране, с любима, драматична или просто история, която с помощта на двама-трима артисти, би могъл в рамките на 5 минути да претвори като неповторимо изживяване. Поклон и отдаване на чест пред пиедестала на любовта. По един… или друг начин.

искам още…

« подобни cynical speech,Пикочопроводна сценична треска

« публикувано на 22-11-2009 @ 10:22 am » 8 драскачи »


фотография: Ватикан през призмата на “WTF Places: a travel blog”
слушайки: ритмичен шамбелански хор, в особено неравноделен такт

Още ги помня - Майкъл Де Лоренцо, в ролята на Естувио и Оливър Плат, като неповторим wanna be gangster - изключително симпатичния Фулвио Нестра. Декорът не е труден, дори познат. Обикновена тоалетна с няколко писоара. Фулвио беше влязъл пръв, опитваше да се изходи по малка нужда, но нещо не му се получаваше. След това влиза Естувио, при което отпуска хомо-шланга (такава му беше ролята - кубински педераст) и започва да пикае като кон. Сещате се, че на мафиота самочувствието лекинко се удари в земята. Но въпреки убедителната струя на своя “партньор” по писоарна заигравка успя да се въздържи. Успя, успя… но не за дълго. Кубинеца поогледа чаталната зона, вдигна вежди и реши, че трябва да си отвори устата:

- Трябва ти повечко секс…
- Да съм ти искал мнението? - видимо раздразнен отвръща Фулвио.
- Ей, недей да се сърдиш, че старото червейче не ще да става! - Естувио вдига ръце във въздуха с все същия укорителен тон.
- Чудесно! - мафиота започва да клати глава, като се загащва и продължава - Човек и до тоалетна не може да отиде, без да попадне в турнир по пикане! Е, поздравявам те - току що спечели голямата награда по пикане! - Фулвио вади пистолета си, насочва го към топките на кубинеца и стреля - А аз по стрелба! - екота още не е утихнал в теракота на тоалетната, Оливър Плат е с уникално доволно изражение, а горкия пикочен специалист лежи на пода, превива се от болка, зовейки гаджето си по осезаемо истеричен начин - Мигеееееееееееееел…

искам още…

« подобни cynical speech, ,Цензура - какво да го &%# е това ?!

« публикувано на 18-11-2009 @ 10:12 pm » 53 драскачи »


фотография: Смешно ли ви е ?!
слушайки: Eminem - The Real Slim Shady

Може ли за малко внимание, ако благоволите, разбира се? Благодаря!
Няма да търсим под вола теле, нито кой по дяволите е истинският Слим Шейди. Него д-р Дре отдавна го е открил. Екзистенциалният въпрос, който срази работната ми мисъл през изминалия (вече) ден бе питанката от страна на Лекия:

“Добре бе, кой ги определя тия неща… сега - кур и путка, че са лоши думи ?!”

Тъй като лично приех въпроса, не защото притежавам и двата органа, а защото от време на време и аз се питам такива личностни въпросчета, реших да го “прежуля” откъде накъде колегата се обремени с това вербално начинание. Не се забави:

“Що примерно, по bTV като казват: “Миналата нощ простреляха мъж в гениталиите…” не кажат, че са го простреляли в кура ?!”

И е прав, да се интересува. Защо? И вас ви питам! Защо?!

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Танго във вторник вечер...

« публикувано на 18-11-2009 @ 5:10 pm » 11 драскачи »


фотография: Събитието през призмата на “MM TV” и “Sofia by Night”
още по темата при: “Вещичка. Тип фея. Зелена.”

Културна вечер, насред налудничавото, функциониращо вън от всякаква логика, бойно поле наречено Живот. С Крис намерихме убежище в концертен комплекс Зала “България”. Оказа се, че още няколко стотин души са постъпили като нас.
Триото (Родолфо Медерос (бандонеон), Армандо де ла Вега (китара) и Серхио Ривас (контрабас)) гостува на сцената пред огромна публика, изпънала докрай архитектурната обшивка на концертната обител. Събралите се любители на тангото и страстния аржентински музикален заряд, магично пресъздаван от нотите на творците, попиваха всяка една нота, дума и движение излъчвани от прекрасния спектакъл.

искам още…

« подобни cynical speech, ,