Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Наказателен отряд “Серпико”

« публикувано на 29-10-2009 @ 10:03 am » 17 драскачи »


фотография: Ал Пачино като “Серпико”
слушайки: “Недосегаемите” на Енио Мориконе

Серпико беше честно ченге. Опита се, въпреки цялата ситуация-ташак около него, той се опита! Какво стана… простреляха го - оцеля и… изчезна! Като същински Чарли Чаплин… прогонен от “любимата си родина”, на която предано служеше, и на която отдаваше цялата си душа и магия на човешко съвършенство - зов за преданост.
Прецакаха го и въпреки куража му - той се отказа, разочарован, дори не погледна назад! Няма друг такъв пример за некорумпируемост.
От другата страна на улицата стоеше Елиът Нес. Корав тип, семеен, без излишно време да се двоуми или да пререшава вече взети решения. С отбор стрелци, без значение от зодиакалния знак, гласно обявява война и дърви патките на всички провинили се пред закона по един или друг начин. Заради последното им желание - ерекция и след това мъртви за цял живот!

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Нещо като (уни)форма на успех

« публикувано на 28-10-2009 @ 1:33 pm » 33 драскачи »


фотография: IMDb представя “Død snø”
[бла]годарение на: Негово спираловидно величество

Ако има нещо, което силно да ме привлича в бившият национал-социалистически строй на Германия (върлото демографско пришествие през 30-те и 40-те години на миналия век), то това са униформите. Зловещият дизайн излъчва респект! Не мога да не го призная!
Като добавим и мощното технологично развитие, с всичките им военни разработки, възхвалата ми по “техен” адрес ще спре до тук.
Не съм фен на геноцида, нито на расовата “борба”, за стилистиката на “Майн Кампф” да не говорим, просто нацистите (представете си ги като фигурка към някое ММОРПГ), са наистина брутални копелета!
Разбира се, за да не бягам от темата (щото офтопикът ми е в кръвта) ще уточня, че култовизма у този ролево-игрови персонаж се подхранва от неговата (уни)форма на успех!

искам още…

« подобни cynical speech, ,Ревю: “Източни пиеси”

« публикувано на 24-10-2009 @ 9:41 pm » 28 драскачи »


фотография: avtora.com
слушайки
[по-спомен]: Насекомикс - Инжектирай ми любов

Няма кастинг.
Не ни трябва и подходяща светлина. За декор - и дума да не става. А грим? Огледайте се!
Филмът се прожектира около нас - непрекъснато. Само трябва някой специален човек, наречете го усещащ (бил той малко или много мъдрец), но в никакъв случай месия, който да се погрижи точните кадри да застанат рамо до рамо в строевия ред на кинолентата.

Малко преди угасването на прожекторите, кино салонът мълчи в очакване… Макар и някой, някъде там да мърмори, а друг да блее, трети чоплещ семки или противно на всички - бели вече обелен слънчоглед. Докато тайфата зад мен шушука, а мъж и жена обсъждат дискомфорта от класическа постановка в Народния театър, неприятно офъкана от телефонните разговори на жена “културен хулиган”, обковът на мистериозната премиера не спира да кънти, хвърляйки горещи метални стружки по пода на педя разстояние от първия ред в залата.
Наковалня. Истина. Реалност. Не ни трябва повече. “Източни пиеси” предлага точно това!

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Образи: “Noon” - диаболично

« публикувано на 24-10-2009 @ 12:57 pm » 24 драскачи »


фотография: nightmare [-] brunette at “Le Chagrin”
слушайки: Leon OST - Eric Serra - Noon

Когато затишието вещае буря, а два урагана преплетат усои бесни, навръх крайностите от непознатите споделени моменти, улиците стават все по-мрачни, падащите листа гаснат все по-лесно в пламенна необузданост, а пукнатините по земята… поглъщат (все) по-жадно - като сити от ненавист!
Примирие духовно, разсъбличане ненужно - а там до тях, търкалящи се безпардонно, нелепо, облечени в костюми на човек, живеят стъпкани мечтите им. Изстрадали, несподелени, плач в очите и бръчки по челото. Мозъкът витае, отдавна задушен, отровен с най-проказната антикварна мерзост, една угнила плът, досетлива, но без сетива. Аромат изгубен, агония - още по-необуздана!
Небето сдъвква звученето тягостно, а крачката й върху изстиващият асфалт, разминавайки се с ромоленето на меките капки дъжд, зазвучава все по-силно в ушите на просякът, уханно разлагащ се в краката й.
Обърна се назад…

искам още…

« подобни cynical speech, shapes, , , ,За чий фалос ми е тоя блог ?!

« публикувано на 21-10-2009 @ 12:00 am » 30 драскачи »


фотография: “Гей революционер” от едно знаменито пътешествувание
в отговор на: “За какво са ни…” от Lucifer

Любопитството убива котката!
Но когато владееш способи ала “dark side” и Дяволът емоционално се изхожда с удовлетворение, че и на отворени врати, пред доверчивата ти същност, едва ли има от какво да се притесняваш. Нали така? Въпрос на интимност, задръжки, страх и… благоприличие[?] - накратко - Lucifer знае как да пита.
А сега е моментът да се концентрираме над това, което го интересува, нали?

“Кажете вие за какво са ви блоговете…”

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Жълта преса, vol.3

« публикувано на 20-10-2009 @ 7:22 pm » 2 драскачи »


фотография: Four women reading “Printers’ Pie” magazine, 1934
слушайки: приятното октомврийско дъждовно ромолене

Отборите на “Сливница” и “Дупница” замесени в допинг афера
Представители на най-популярните тимове при отборното секс пого са били уловени с десетки забранени вещества в кръвта им при направените контролни изследвания рано тази сутрин. Министъра на спорта отрече да е бил запознат със случая, а дознателите директно хвърлиха вината върху треньорите. Радка “Шпаклата” (зам. дир. на “Сливница”) и техническият директор на “Дупница” - Лако Узупчиев обещаха да дадат пресконференция по случая в рамките на следващите 24 часа.

искам още…

« подобни breaking news, cynical speech, ,Ревю: “The Ugly Truth”

« публикувано на 20-10-2009 @ 10:57 am » 19 драскачи »


фотография: “All Movie Photo”
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Настроенията са променлива величина. Напълно човешко е. Особено, когато опрете до подбор на филм-хапче, служещ единствено за приспиване. Тираничната слава на “романтична” комедия за 2009 година пада върху “The Ugly Truth”. Т.нар. грозна истина, фигурира в уеб пространството от много време. Вероятно сте попадали на ето тази чудна картинка, много преди тя да се превърне в премиерен постер на едноименната лента.
Обикаляйки по кино залите в последните месеци, очаквах да засека прожекция на въпросния филм, но така и не се получаваше. В крайна сметка се наложи да потърся моята филмова свръзка, уеб версията на Джийн Хекман, в резултат на което филмовата вечер в неделя се превърна в реалност.

искам още…

« подобни cynical speech,