Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Ако прасетата можеха да не остаряват

« публикувано на 30-09-2009 @ 3:50 pm » 7 драскачи »


фотография: IGN представя “Leon: The Professional”
слушайки: Kula Shaker - Hush

Прасе - мъжки род (нерез, ако му миришат копитцата);
Свиня - женски род (праса, ако някой се лигави и измисля нарицания);
Но последното крие чара си при една друга употреба в разговорната ни реч. Наричайки един човек свиня, може дълбоко да го обидиш, особено ако нещо се дърпате за футбол или темподобни. Но в нашия случай подобни пристрастия остават на заден план, тъй като дневния ред вещае празнично настроение.
В живота на всеки човек има по една свиня! Най-дълбоката връзка между двама приятели (независимо дали са от мъжки или женски пол). Литературата свидетелства по темата с красноречивата френдшип поддръжка “Мечо Пух”. А щом някой ще го духа, особено в контекста на наредени върху сладко-кръгъл обект вощеници, мотото “Колкото повече, толкова повече” е повече от валидно и подходящо за събитието.

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Резен кадрова хармония

« публикувано на 28-09-2009 @ 10:15 pm » 18 драскачи »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: разбирателството, върху няколко тефтерени листа…

Нещо като малко епифани. Нещо като амортизирало дежа ву. Нещо като… палаво нищо, огряващо жизнените тела на група индивиди, сплели хаотично страст в ритъма на хормоналния архнагон.
Е, помисли си той, хлопна вратата и остави зад гърба си поредната доза “смирен” дух, няколко вечерно-бризни подухвания и… следите от неговата сперма, след доброто духане на няколко емоционално разхайтени девойки от арт депото.
Лимоновият сок беше свършил, но поне лед се намираше. Сложи две чаши на масата. Удари формата за лед върху едната. Парчета замръзнала вода попаднаха в нея, а по-голямата част от останалите се пръснаха наоколо. Втората остана празна. Вдигна я, облиза ръба от външната страна и след това се изплю вътре. Гледайки зацапаната с кръв от разклатени венци слюнка, упъти ръката си към долната част на фризера. Напипа една бутилка, усети градуса на затворения в нея магически джин. Земята се въртеше, китката му също, течността изпълни със съдържание празният съд…

искам още…

« подобни cynical speech, mindcrushing art,А в този момент...

« публикувано на 25-09-2009 @ 10:04 am » 46 драскачи »


фотография: Preor / via Dockera
слушайки: Hammer & Funabashi - Moments (Original Mix)

Може и да си късметлия и сутринта да се събудиш. Що годе в кондиция добра за употреба. Ако имаш пък някакви задачи за вършене, би следвало да се радваш. Независимо, че ти е писнало от подобен начин на живот…
Това не е концептуална сектозависимост, предлагам ти елементарен поглед над житейската статистика. И за да не преувеличавам, редом с много хормонално незавършени политически елементи, може да огранича наблюденията си (тефтерите говорят, а емоционалните списъци не спират да бълват информация - директно от извора) в рамките на добре познатият (на повечето четящи ме) мегаполис Соферник.

искам още…

« подобни cynical speech,Трансферната сага “Ужилването II”

« публикувано на 23-09-2009 @ 6:32 pm » 11 драскачи »


фотография: премиерен постер от IMDB и Топспорт
слушайки: класическо музикално ужилване

Премиерата на спортния блокбастър, взривил големите екрани на всички софийски кина, в неделната вечер на 20-ти септември 2009 година, продължава да бъде най-коментираната тема из социалната сцена на българското ежедневие.
“Ужилването II”, с участието на Пол Нюман, Робърт Редфорд и Тодор Батков, представлява заплетен трилър, с политически елементи, примесен с много… професионални футболни изяви.
Специалистите по измамите (героите на Нюман и Редфорд), този път насочват уменията си към една съвсем непозната за тях сфера на влияние. Конните надбягвания са демоде, затова епичен мач като Левски - ЦСКА се оказва перфектната възможност за увеличаване нулите (след единицата) в банковите им сметки.

искам още…

« подобни cynical speech, ,Маца очень хорошо II

« публикувано на 22-09-2009 @ 6:23 pm » 9 драскачи »


фотография: solliciter at “Deviant Art”
слушайки: среднощна бродерия въздишки върху морзов код от дъждовни капки

Мръснишки. Натрапник. Голям и бял. С подъл косъм, от време на време облизван. Не вкусвал консерва от година, може би две. Глозгаше кости и разчиташе на милостиня.
Обикаляше познати места, докато чифт груби дантелени очи го приветстваха с неприязън. За едното погалване се вреше в краката на бързащите… през него. Настъпван, с прехапан език и опашка под формата на манивела, не се спираше пред гальовността себична… и така тягостно докопана.
И ако дъждът му действаше успокояващо… то въргалянето в нечистотията на някое прашно подстълбищие го допълваше като характер. Принизен, очи в очи с пикливото равнище на греховният ландшафт, достигаше нови висоти в непукизма и каляването на емоционалната издържливост.

искам още…

« подобни cynical speech, ,Чувствате ли се независими ?

« публикувано на 22-09-2009 @ 3:09 pm » 21 драскачи »


фотография: от прясната партида на Олег Панфилов
слушайки: Above & Beyond - No One On Earth (San Francisco Remix)

Сметките за тока, парното, водата. Поскъпването на зарзавата, намаляване на пенсиите, увеличаване на министерските заплати, съкращенията. Все проблеми, които ти влизат в главата, искаш или не, още с първият плач и добродушното плясване на докторската ръкавица, миг след последният напън на майчиното тяло.
Каквато и по форма фуния да изберат, за да ти наливат един или друг вид комунизъм в главата, не си бригадно прост и се учиш сравнително бързо. Разбираш откъде изгрява слънцето и що е то самозадоволяване. Парното е на шест, но на краката ти е студено. Историята ти казва, че преди много години еди-кой-си е дарил прекрасната ти татковина с независимост. Но някак си… моралът, познанията и собствената идеология, базирана изцяло на чувствата ти, не са много съгласни с тази думичка.

искам още…

« подобни cynical speech, , , ,Образователните процеси - най-добрият “peachy” афродизиак

« публикувано на 21-09-2009 @ 7:51 pm » 27 драскачи »


фотография: She Knows: “Back to School”
слушайки: Moby - Honey

Няма нищо по-красиво от една възбудена жена. Тук даже и поетите мълчат. Обикновено бърборят, върху лист хартия, употребявайки перото си, но при такава гледка… им се ще много бързо (или с умерено темпо) да разлистят прелестите на разцъфналото пред тях голо женско тяло. Желаят на секундата магическата им пръчица да се трансформира в покъртителен жезъл, достоен за реквизит във “Властелинът на пръстените” и да започнат страстни деяния, експерименти и прилагане на добре заучени техники, с цел доставяне пълно и безвъзвратно удоволствие на преливащият от сексуални емоции обект.
А кое най-много възбужда една жена? Нещото, което с чиста съвест може да разпънем на кръст и да заклеймим с насочен, безкомпромисно осъдителен (но не среден) пръст?

искам още…

« подобни cynical speech, , , , ,