Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Парна машина: “Вълнение”

« публикувано на 10-05-2009 @ 4:17 pm » 18 драскачи »


фотография: Le Chagrin / via Maximilian
слушайки: чуруликащата отпуснатост и спокойствие на квартет “Фтички”

Мишел и Пиер живеят заедно. Съквартиранти, но преди всичко роднини. Приятели, но въпреки всичко роднини. В неделната сутрин Пиер бучи из апартамента, докато Мишел се пробужда под гальовното действие на слънчевите лъчи през завесите в стаята му.

- Мяуууууууууууууу… Ммммммммрррррр, уууааааааааааааааа… Кхъъъъъъ! Ауууууу - дълго и интригуващо прозяване от страна на Мишел.
- Мишел! Буден ли си вече?! - отекващ крясък на Пиер от другия край на апартамента.
- Бхууууаааааа… ауууууууу… мляс - звучно премлясква той - мляяяяяяяс!

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,Критична точка: “Първо впечатление”

« публикувано на 15-05-2009 @ 10:03 am » 11 драскачи »


фотография: Vlad Gansovsky at “Le Chagrin”
слушайки: изпълнения на женски камерно-оргазмен състав

Пиер спеше неспокойно. На няколко пъти се опита да заглуши притесняващия го шум с възглавницата. Почти успя да я набута в ушите си, когато усети някаква бележита пауза тишина. Отвори очи, бутна меката подвързия, върху която спеше и…

- О, дааа… Мишеееееееееел! Аааааах! Да, даааа… Мишееееееел… - крещеше през стената непознат женски глас.
- О, да… Мишел! - измърмори Пиер и отново притисна пухената възглавница върху очите си.

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,Задушаващ фактор: “Сугестия”

« публикувано на 29-05-2009 @ 10:03 am » 14 драскачи »


фотография: “Le Chagrin” / via tenderbulle
слушайки: възбудена котка, драскаща върху горещ ламаринен покрив

Кухнята на добре познатият ни апартамент. Малко преди обяд, Пиер стои на чаша кафе и разлиства няколко книги. Лепкавите стъпки на Мишел въвеждат голото му тяло в стаята:

- Мишел - отпива от чашата - мисля, че няколко пъти те помолих да не си размотаваш “злодея” пред очите ми, още повече докато сме в кухнята и се наслаждавам на горещата си чаша черно кафе…

Мишел сяда на стола и слага ръце на масата. Неестествено тих е. След няколко мълчаливи мига и посръбвания от страна на Пиер, Мишел най-после си отваря устата:

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,Тайна стъпка: “Bon voyage”

« публикувано на 28-07-2009 @ 12:12 am » 10 драскачи »


фотография: C’est la vie at Le Chagrin
слушайки: cute name over the world…

Никаква светлина приветства героят ни. Коридорът беше тъмен, а звучното ехо от мекото плясване на стъпалата му по пода, известяваха злобните съседи, че блудният син се завръща у дома. Отново… но този път… сам!
Затвори вратата след себе си, дори не заключи, забрави да плъзне пръст върху ключът на лампата, облегна лице върху тавана и протегна ръка към вратата на Пиер.

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,Магнетично въздействие: “Подсъзнание”

« публикувано на 20-09-2009 @ 1:02 am » 12 драскачи »


фотография: chloeinbali at “Photo Bucket”
слушайки: разкъсващото противоречие на приветливо мъркащите гласове

Летните простуди и този път не подминаха Пиер. Всяка година, като че абонирал се за лицемерния грип, се тръшваше на леглото за по няколко дена. Профилактично. Но понастоящем нещата бяха малко по-сложни:

- Не мога да повярвам, Мишел. Търговски представител… Такава хубава възможност да ми се отвори точно сега, когато не мога да си мръдна задника от дивана. Подгизнал съм, дланите ми не просто са влажни, направо лепнат. И имам онзи смъртен вкус в устата - със сух глас и усещане за немощ, Пиер разяснява терзанията си пред своя братовчед.
- Сигурен съм, че като се почувстваш по-добре, слънцето отново ще изгрее на твоята верадна. Важно е да не падаш духом! Ти си ми го казвал - отвръща Мишел с видима незаинтересованост.
- Мхм… да ме топли надеждата, друго не ми остава. Тази пилешка супа за нищо не става - оставя купичката върху масата.
- Всъщност, скъпи ми Пиер, в главата ми се върти една идея - Мишел бавно се завърта към съквартиранта си, цялото му лице е обляно в багрите на злодеянието и хитростта.

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,Преломни моменти: “В(л)ажен разкрач”

« публикувано на 14-01-2011 @ 8:47 am » 21 драскачи »


фотография: Фейшълбук
слушайки: шепот, идващ зад ъгъла, там където всички се окосмяват…

Сапфирите се разпиляха по улицата. Някъде там припяваха камбани. Но не сватбени. Обикновени, стряскащи, ненужни. Защото беше вечер. Полунощ минаваше, а от луната нямаше и следа. Прикрита в горестта си облачна, не смееше да покаже лицемерния си лик и остави Мишел сам, бродещ в прегръдката на своята тежка въздишка, ритмично подритвана от забързаната му походка.

— Аууууууууууууууу! - “леко” подпийнал, все пак успяваше да се клати в правилната посока, макар и с доста излишни крачки - бързаше, но напредваше бавно.

След почти час, финалът на 200-метровия маратон по правия булевард беше към края си. Журито обаче липсваше. Нямаше и лента, която да определи Мишел за победител. Прегръдки от щастливи усмихнати момичета - също не бяха предвидени в програмата. Какво нещастие! Сломен, пътешественикът се справи доста по-добре със стъпалата към апартамента и когато вторият час след полунощ протягаше схванатата си осанка, изтръпналата фигура на блудстващия из нощния град се озова вкъщи.

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,Проникновение назадъчно: “Стремеж”

« публикувано на 25-04-2011 @ 10:31 pm » 3 драскачи »


фотография: Tumblr
слушайки: звън, така пъстър и неволен, като от милиони (раз)пръснати звезди…

Пролетта си подаде оставката. Макар и рехаво, лятото се бе приготвило за предсрочни избори. Все още пазеше прохладния спомен от последните си задявки с есента и зимата. Две девици на преклонна възраст, които… знаеха как да боравят с (полу)месеците си.

И в тази чудна късноаприлска утрин, будилникът звънна. Пиер се надигна сънен, в опит да го спре и (едва) тогава разбра, че всъщност не часовникът разкъсва идилията на сладострастните му предмайски сънища, а…

Телефонът. Последният продължаваше да звъни с демонстративното: “Ако не ме вдигнеш… няма да спра, нали знаеш?!”

Сомнамбулът в Пиер се пробуди, ядоса се на мързеливия си телесен стопанин и го сръчка в областта на скелето мисловно: “Ставай! Изправи се и вдигни проклетия телефон. Сигурно е нещо незначително. Просто го вдигни. Не ме карай да звуча като загоряла девойка, която дъвче мекото ти…”

— Буден съм! - Пиер ококори очи и едва ли не се затича към звънящата комуникационна гад.

искам още…

« подобни cynical speech, play: a comedy for lunatics,