Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Публика в мензис

« публикувано на 08-09-2008 @ 12:18 am » 1 драскач »


Well, you can tell by the way I use my walk,
I’m a woman’s man: no time to talk.
Music loud and women warm, I’ve been kicked around
Since I was born.

Утрото започва с фалцета и бодрата стъпка на Bee Gees - Stayin’ Alive. Ритмично, подскачащ на дясно копитце, с чупка в гъза и кръста, се устремяваш към театъра. Днес е последната прожекция на пиесата, която в продължение на няколко месеца разцъкваш като луд. Писнало ти е, но пишката ти става при мисълта за заспалата публика, която пет пари не дава за напъването ти и потенето на сцената.

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, ,Публика в мензис II

« публикувано на 17-02-2009 @ 12:57 pm » 83 драскачи »


Мата Космата бави, но не забравя… курвата мръсна !

Да се събудиш от миризмата на ароматни азалии е едно, но в носа ти да нахлуе воня на сперма, примесена с некачествен вагинален сок е нещо съвсем друго…
Да се събудиш от приятното чуруликане на “стадо” яростни гълъбици, нежно гукащи пред прозореца ти е едно, но да ти се отлепи челото от главата и да падне на земята, остявайки мозъчната ти пихтия без защита, заради пищенето на сирените в този град на кошмари, е съвсем друго…

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, ,Публика в мензис III

« публикувано на 13-03-2009 @ 4:39 pm » 23 драскачи »


- Прекалено сив ли съм за теб…
- Ти… ти ме възбуждаш горещо ! Независимо от проклетия бетон, който сам изливаш около себе си…
слушайки The Gathering - Rescue Me

В една от прашните стаи зад кулисите:
- Подай ми онази кутия… не тази… да, точно тази…
Започва да си пудри носа, криви устни срещу огледалото и говори на отражението му в стъклената повърхност:
- Така че… бъди по-умния, бъди по-тактичния ако не успееш с първото. Нали си галантен? Направи го - стига си го играл, добър си в играта, но реалността те разкъсва.

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, ,Публика в мензис IV

« публикувано на 11-08-2009 @ 8:15 pm » 8 драскачи »


За пропусналите действията до момента
слушайки Lisa Gerrard - HEAT OST - La Bas

Сънят беше хубав, но безвъзвратно нарушен. От някакво странно усещане. Приличаше на погалване, но определено не от женска, още по-малко любима, ръка. Опитах с пръсти да “отвърна на удара”, но лицето пред мен оставаше все така безцветно. Без много неща. Освен да отворех очи, друго не ми беше посилно, още повече възможно за досещане… Мрак!
И блуждаейки в този мрак, чудното великолепие на липсващият спомен ме върна няколко часа назад. В просъница виждах някакъв недооформен мустак над лицето си. Сън в съня или просто горчива реалност?

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, ,Публика в мензис V

« публикувано на 17-11-2009 @ 1:05 am » 21 драскачи »


Сантиментална статуетка, пронизана от присъствието на терпентинов отпечатък върху лявата ноздра… а нейде там сивее миризмата на прогнили трески изпод сцената…

Подпрян с глава върху панорамното стъкло на апартамента. Слушах недоволството зад себе си, целият гръб ме болеше, но отделях внимание само на китките си. Имаха нужда от разтриване, нищо че скулите ми все още наболяваха след последните юмручни игри на пазвантите. Изпращачите от летището бяха добри, леко охранени, но със стабилно присъствие в пестниците. Гърчав хилеж, мазна усмивка и редки зъби. Подкастрени уши, липса на мустаци и на няколко пъти протоколирани фрактури на фалангите… и на двете ръце!
Импресариото беснееше зад мен. Мелодията се сливаше с нощния шепот на разминаващите се трамваи. Точно пред очите ми. Проследявах всяка капка, засъхнало машинно масло върху асфалта. Размазаният лик на някогашната смазочна сила, ключов момент в създаването на нещо важно. Нещо силно. Апотеоз, оценен от човека. Консуматор. Наклоних още повече главата си, стъклото скръцна, мазните ми коси се плъзнаха леко по гладката повърхност. Имах нужда от душ… имах нужда от уюта на своят дом…

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, ,Публика в мензис VI

« публикувано на 23-08-2010 @ 11:23 pm » 8 драскачи »


Клюките не са важни…
но изстрелите от хорските усти навяват спомени по нещо забравено
слушайки Eminem - Not Afraid

— Настанете се удобно.
— Как да ти кажа…
— Кафе? Чай? Мента?
— Остави пиенето. Пусни един вентилатор или климатик, с какво се охлаждате тук?

Парвенюто с многото листа натъпкани в една модерна папка с англоезични лога върху й се извърна назад, щракна с пръсти към някакво изкилиферчено хлапе с мръсни кецове и смигна по посока на прозореца.

— Безкрайно зъдължен съм ти!
— Започваме, когато сте готов…
— Това радийце тука - записва ли? - посочих малката черна кутийка с размер на кибрит.
— Не се тревожете за това! Снимаме от две различни камери, освен това - да, записва всичко, което аз и вие кажем. Модерни технологии! - духовия музикален инструмент в кресловото срещу мен се ухили и плесна с ръце, носен от възторга на хомосексуалното си животоулеснение.
— Давай…

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, ,Публика в мензис VII

« публикувано на 11-06-2011 @ 11:38 pm » 9 драскачи »


Колкото по-прашно е… толкова повече скърца!
слушайки Lisa Gerrard - HEAT OST - Gloradin

И се отвориха едни врати. Ужасът забрави да излезе. Оставих ги да зеят, за да може след това, дали в пристъп на паника или подтикнат от забравени в шепата ми грехове, да избягам. Или просто да изляза. Тръгвайки си.

Малко по-навътре ставаше още по-тъмно. Предверието е късо, но все пак - тръпкопобиващо. А едно време е имало осветление, живец, аромат. Сега просто скърца. На прах.

По стените не висят картини. Или някой ги е откраднал, или просто са изгорели във времето. А колко точно минаха? Цели 12 години. Или бяха дни. Тези мигове, в които часовете са по-тежки и от секундите на удавник, забавиха ритъма на сърцето ми. Очите сякаш се заклещиха между очакването в далечината и… настоящето, пред самите тях, застинало.

искам още…

« подобни cynical speech, play: audience in menses, , ,